Voedingsadvies

Algemeen

Praktisch

Stap voor stap werken we naar een eetpatroon die bij jou past en wat dus niet gedefinieerd gaat worden als dieet maar als nieuw eetpatroon.

Waarschijnlijk heb je al meerdere pogingen gedaan om af te vallen, maar het lukt je niet alleen, daarin ben jij niet de enige.
Afvallen is moeilijk en dat komt vooral door externe factoren. Bij afvallen wil je niet aan eten denken maar het enige waaraan je denkt is.. eten. Bijna overal waar we komen worden we geconfronteerd met eten. Afvallen met een strikt dieet waarbij je weinig mag eten houd je even vol maar nooit lang.

Het doel van Jouliette is om een eet- en leefpatroon aan te leren wat bij jou past. We gaan er voor zorgen dat je minder energie (lees: kcal) binnenkrijgt maar dat je niet het gevoel hebt alsof je niks (lekkers) mag eten.

Het doel is om gedoseerd (en blijvend) af te vallen met een gezond, gevarieerd en gebalanceerd voedingspatroon.
Geen hippe diëten om snel gewicht te verliezen. Voor Jouliette geldt de Schijf van Vijf als leidraad, nog steeds het enige voedingsprogramma dat wetenschappelijk is onderbouwd.

Daarbij gaan we vooral ook aan de slag met het resetten van eet- en leefgewoontes.
We gaan je gewoontes onder de loep nemen en kijken hoe we die eventueel bij kunnen stellen. Om blijvend af te vallen zal je je eetgedrag moeten veranderen. Je verliest namelijk pas kilo’s als je minder eet dan je verbrandt. Dat is ook waarom elk dieet werkt. Maar je eet vaak vanwege je gevoelens en gedachtes; bij een verjaardag hoort taart; bij een etentje mag een toetje; bij een kopje koffie hoort een lekkere koek; als je een drukke dag hebt gehad verdien je die borrel, etc.

Combinatie voeding en beweging
Ik sta voor ‘een sterk lichaam, een sterke geest’. Daarom raad ik aan om voeding te combineren met het oppakken van bewegen indien dit nog niet of te weinig wordt gedaan.

Kosten

Intake & adviesrapport

€59,-

Voortgang bespreking + Meetmoment

€20,-

Pakketprijs in overleg

Zorgverzekeraars

Als BGN-gewichtsconsulent kun een bedrag vergoed krijgen door je zorgverzekeraar. Op de volgende link zie je welke zorgverzekeraars de consulten van (gedeeltelijk) vergoeden. Je kunt de voorwaarden terugvinden in jouw eigen verzekeringspolis. 

 

Aanmelden