Mindful run

Algemeen

Praktisch

Mindful Run is hardlopen maar dan anders. Met Mindful Run maak je op een leuke en eenvoudige manier kennis met het toepassen van mindfulness, ademhalingstechnieken en (hard)lopen.

Mindful Run klinkt zweverig.. maar is het niet.

Hardlopen en bewustzijn vormen juist een perfect koppel. De conditie en het uithoudingsvermogen van hardlopen gecombineerd met bewust bewegen en ademhalen zorgt ervoor dat je krachtiger wordt en jij je veel beter kunt voorbereiden op je doel.

Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Je wordt bewust van je loophouding, de aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in het lichaam. Door meer in het ‘ hier en nu’ te lopen leer je je hoofd leeg te maken en meer te genieten van het moment.

Ademhalingstechnieken worden toegepast om het maximale rendement uit ademhaling te halen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor ze veel te veel energie verbruiken.

(Hard)lopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert hoe je volop van het (hard)lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in ‘hier en nu’.

Bij Mindful Run gaat het om het trainen van bewustzijn. Hierdoor wordt Mindfulness heel praktisch en is het gemakkelijk toe te passen tijdens het (hard)lopen.
Mindful Run is duidelijk, helder en effectief.
Ook vind ik het een hele mooie tegenhanger van de huidige maatschappij waarin veel moet en daarbij ook nog eens alles zo goed mogelijk. Loslaten en gewoon lekker bezig zijn, dat is ook Mindful Run.

In een 5- weekse cursus ga je ervaren wat Mindful Run is en wat het voor jou kan doen. Ook de zeer beoefende sporter kan hier nog veel uithalen (weet ik uit eigen ervaring) maar ook de beginnende sporter kan hier een hele goede basis uit halen.

Locatie & duur

  • Oranjewoud
  • 5 weekse cursus

Kosten

€95,-

max 6 personen

Doelgroep

Van topsporter tot wandelaar en alles wat daartussen in zit. Het geeft iedereen nieuwe inzichten en praktische tools die je in het dagelijks leven in kunt zetten.

Aanmelden